Over ons

Jong Nederland is een landelijke jeugd- en jongerenorganisatie. Jong Nederland Budel-Schoot is een lokale afdeling van de landelijke organisatie. De meeste van onze leden komen uit Budel-Schoot, Budel-Dorplein, Budel en Hamont. Op wekelijkse groepsavonden houden wij ons bezig met het vermaken van vele kinderen uit de omgeving. Van spelen in de bossen tot een potje trefbal in de zaal en van greppeltocht tot knutselen; alles komt voorbij! Het plezier staat bij ons voorop. En het wordt nóg mooier: naast al deze wekelijkse avonden ga je ook nog eens met je groep een weekendje weg én staat je in de zomer een prachtig kamp te wachten! We zijn een hechte vereniging waar elk kind zich thuis kan voelen.

Al onze leiding heeft een introductiecursus gevolgd van het landelijke Jong Nederland, en een groot deel van onze leiding heeft ook een EHBO cursus gedaan.

Afgezien van de groepsavonden, het weekendje en zomerkamp voor de leden, hebben we ook activiteiten voor de hele regio. Zo organiseren we het Huttenbouwspektakel, de rommelmarkt en staan we op de kermis.